Om meg - dagen livet ble snudd på hodet

Hei, jeg er en jente født 1995, bor i Moss. Jeg har valgt å starte å blogge igjen for å dele mer av min hverdag og mitt liv som ble snudd på hodet 31.01.2012 når jeg var 16 år gammel. Det som skjedde denne datoen kunne jeg aldri ønsket at skulle skje... (advarer mot sterke bilder lengre ned).

Jeg var en aktiv skihopper, startet når jeg var 9 år gammel. Det var livet mitt, det var alt for meg. 31/1-12 kjørte pappa og jeg ifra Moss for at jeg skulle trene i Trøgstad før rennet jeg skulle delta på helgen etter. Treningen gikk kjempe bra, jeg hoppet langt og fint. Så jeg bestemte meg for å ta ett siste hopp og kline ennå mer til på hoppkanten, dette gikk galt. Hva som skjedde vet jeg egentlig ikke, men jeg tror jeg fikk/tokk en sats i fra tærende og snurret rundt, havnet rett på hodet, og rullet ned unnarennet som har ett K punkt på 52 meter. 

Jeg var bevistløs, jeg ble helt borte, og kan ikke huske noen ting. Helikopteret kom fra Ullevål og fraktet meg inn på sykehuset hvor jeg ble lagt i respirator med en trykkmåler som de satt inn i hjernen min. Lå i respirator i 1 døgn før jeg våknet opp. Lå på Ullevål i 1 uke før jeg ble fraktet videre til Sunnaas for rehabilitering. Jeg husker ingenting fra den første uken, og lite fra den 2. uken. 

Skaden jeg fikk etter dette fallet i hoppbakken var 3 indre hjerneblødninger, og 1 blødning på øyet. Det tokk lang tid for meg å skjønne at jeg ikke var frisk, det tokk lang tid for meg å forstå hva som hadde skjedd. Jeg husker godt at jeg maste om å komme hjem når jeg lå på Sunnaas, men de ville holde meg igjen for jeg var ikke frisk. Når jeg kom hjem dro jeg tilbake til skolen, og prøvde å gjøre de normale tingene som jeg hadde gjort før... klarte jeg det? Nei... Hodet mitt klarte ikke å fungere, kroppen min hang ikke med, jeg ble sendt hjem fra skolen fler dager på rad, jeg ble for sliten. 

Dagene mine ble snudd opp ned, livet mitt begynte på nytt, jeg skjønte ikke hva som skjedde, det er fortsatt tungt og vanskelig å forstå, jeg må leve med en ervervet hjerneskade for resten av livet, jeg må lære meg å leve med det, jeg må lære meg å snakke om det sånn at andre kan forstå. 

Mer om min ervervet hjerneskade, mitt liv og hvordan jeg lever nå er noe jeg vil dele med dere fremover. Håper dere har fått ett lite innblikk i hva bloggen min vil handle om etter å ha lest dette. Idag ser jeg helt fin ut, har noen arr i ansiktet, men de er så små så man ser det ikke. Det er en utfordring å se frisk ut, og å måtte forklare seg hele tiden.  Ønsker alle en god mandag! Hei og velkommen til min lille verden. Mitt navn er Sara og jeg er en jente på 22 år som blogger fra Moss. Mitt liv ble forandret på noen sekunder året 2012. På min blogg vil jeg dele min historie med deg, og skrive litt om hvordan livet kan forandre seg på bare sekunder. Min hverdag, mine utfordringer, hvordan leve godt med en ervervet hjerneskade. På min blogg så vil jeg også dele det positive med dere, hva som gir meg glede, ferie, vennskap, familie osv.

Følg meg på facebook
Legg meg til som venn


hits