hits

GOD ØKONOMI

Fra jeg var liten har jeg alltid vært opptatt av å ha penger på banken. Omtrent hver eneste krone jeg fikk til bursdag og jul satt jeg inn på banken min. Så lenge jeg kan huske så har jeg spart på kontoen min. Jeg har alltid hatt råd til det jeg har hatt lyst til å gjøre, som å reise på ferie, kjøpe meg nye klær og det jeg trenger. Men samtidig så har jeg ikke kastet bort pengene mine på tull, jeg har brukt de fornuftig og vært flink hele tiden.
Det er veldig mange bekjente av meg som lurer på hvordan jeg har råd til å reise så mye på ferie, jeg har råd for at jeg er fornuftig med pengene og er flink med min egen økonomi. Da jeg var 17 år gammel fikk jeg arbeidsavklarings penger ifra nav, etter skihopp ulykken min. Der fikk jeg ikke mer utbetalt enn 13 tusen kroner i mnd. Og av de 13 tusen kronene sparte jeg nesten 10 tusen kr hver eneste mnd. og hadde fortsatt råd til å reise på ferie, kose meg, dra en tur på byen, shoppe nye klær. Det lønner seg å være fornuftig! I år 2017 mars, fikk jeg innvilget ung uføre. Nå har jeg en litt høyere utbetaling enn hva jeg hadde med AAP. Har ikke veldig mye å leve på når jeg flytter for meg selv, men jeg skal fortsatt klare å få råd til ferie og klare å betale ned på det nye huset jeg har kjøpt sammen med min kjæreste. Start sparingen fra du er ung og sørg for at du har en god egenkapital når du flytter for deg selv, på den måten hjelper du deg selv mye og kan få råd til mer enn du tror!

Håper dere som har lurt på dette fikk ett godt svar nå, jeg har ikke gjort noe mer enn å ha vært smart!! 

Vårt nye drømmehjem


Min kjæreste Jonas og jeg har endelig funnet vårt drømmehjem. Vi har vært på masse visinger sammen, nå i nesten 1 helt år. Dette huset falt vi for med en gang, huset har vestvendt takterrasse, en liten pen hage og er helt perfekt innvendig. Huset er fra 2014 og har en topp standard, alt vi så etter. Denne boligen er på 135 kvm og ligger nært Vestby sentrum. Elsker vårt nye hjem! Ser virkelig frem til å flytte inn i vårt nye hus 1.mars sammen med min kjæreste.

Fler bilder av vår enebolig vil komme i ett innlegg senere. 

JAKTEN PÅ ENEBOLIG

Min kjæreste og jeg er på jakt etter en enebolig i fylke Akershus. Vi har vært på jakt etter bolig ½ år nå, møtt opp på masse visninger, men dessverre ikke funnet den riktige boligen ennå. På en av våre første visninger som var i Vestby så fant vi ett hus, ett hus vi ventet på til budrunden. Dessverre så var vi veldig uheldige der, det var noen som hadde vært på privatvisning og kuppet det til en pris vi kunne gått langt over. Vi fikk ikke mulighet til å legge inn bud, da selger allerede hadde takket ja til kjøpers bud.

Vi har også gitt rekkehus og tomannsboliger en sjanse for visinger, men her har vi ikke klart å føle den hjemmefølelsen som vi må ha. Det blir dessverre for tette naboer, mye støy, og mye man må ta hensyn til. Da vi ønsker å gjøre akkurat det vi vil med vår bolig, uten å måtte høre med en nabo. For eksempel om vi vil male den ene delen av vår tomannsbolig, da må naboen være enig.

Våre kriterier på eneboligen vi er på jakt etter er at den har en størrelse på ca 100-150kvm, den må ha en garasje, minst 2 soverom, ett vaskerom, ett rom som kan isoleres som kan brukes til musikk studio for min kjæreste, liten og pen hage plass (gjerne med plen), en kjeller/tv stue hadde vært ett pluss. Da kan vi ha venner på besøk samtidig, og/eller hvis vi skal se på forskjellige program på TV, boligen må ligge i området mellom Moss-Oslo, max 30 minutter til Jonas sin jobb på Grefsen. Jeg vil ha gåavstand til treningssenteret, max 20-30min.

Markedet på eneboliger i det området vi er på jakt etter er veldig stille nå fortiden, vi sitter bare å venter på at den rette boligen skal dukke opp. Vi krysser fingrene.

Hundeslede og snøscooter kjøring

Første helgen i mars gikk turen fra Oslo til Tromsø med kjæresten min og moren hans. Denne turen fikk vi i julegave av moren til kjæresten min. På Tromsø flyplass ble vi møtt av mine besteforeldre, og kjørte utover til Lenangsøra hvor dem bor. Vi overnattet hos de under hele oppholdet nordpå. Oppholdet nordpå var planlagt godt før vi reiste. Det var både booket snøscooter kjøring og hundeslede kjøring. Vi hadde våre forventninger på begge turen, da disse turene kostet litt å være med på.


SNØSCOOTER KJØRING: 

HUNDESLEDE KJØRING:Vi hadde en kjempe fin tur nord på, deilig å få litt ordentlig vinter da det har vært lite snø på østlandet i år. 

Julen 2016

SONY DSC
Håper alle har hatt en fin jul. Denne julen så har jeg bare vært hjemme sammen med familien, og vært litt i Lørenskog sammn med min kjæresten. Det har vært en slapp tid både før jul og nå i romjulen, da formen ikke har vært helt på plass. Nå begynner formen å bli bedre og jeg er klar for å gå inn i det nye året 2017. Er spent på hva dette året har i vente. Ønsker alle en fortsatt god romjul, nyt de siste dagene i dette året og la neste år bli ennå bedre. 
SONY DSC

It's monday let's have a great week

God kveld, store og små. Nå starter uken med julekaoset der ute, mange drar ut nå for å kjøpe julegaver, handle inn julemat, sånn at alt er klart til alle selskapene som er i juletiden. Jeg er heldigvis ferdig med dette, gjorde meg ferdig i november. Julen for mange er en tung og tøff tid da ikke alle har råd og penger nokk til å ha en fin og trivelig julefeiring, noen har ikke enn gang en familie å dra til. Det er trist å tenke på alle som må sitte aleine på denne dagen, det er trist at det er så mange som bare tenker på penger og gaver i julen. Hva handler julen om?
SONY DSC
Det viktigste for meg i julen er å ha det bra med familien, og venner, spise god mat (selv om jeg hater julemat). Denne julen har jeg også invitert en god venninne av meg til julefeiring med min familie, da hun er en av de som måtte vært aleine på juleaften. Dette er en gave fler burde gi, fler burde se og høre og ønske alle en god feiring. Det er ingen som fortjener å sitte aleine på juleaften. Ikke bare inviter familien hjem til dere, inviter også venner du vet ikke har en familie å være med. 

Julen er en koselig tid, men det er også veldig mye stress denne tiden. For meg som har en ervervet hjerneskade, kan denne tiden være ganske tøff. Det er så mye som skjer denne perioden. Man skal helst være med på alle familie selskap, man skal være tilstede, man skal være sosial, det er masse fester, det er så mye på en gang som man skal være med på. Hvordan skal man orke å delta på alt når man ikke har ett hode som fungerer?

Det er veldig viktig for oss som ikke er friske å ta hensyn til oss selv denne perioden, trekke oss litt i fra alt som skjer, og klare å si nei i denne perioden også. Det er ikke bra for oss å slite oss helt ut, vi skal orke det vi vanligvis pleier å gjøre, så for meg er det veldig viktig å ta det rolig, bruke litt lengre tid og passe på å slappe mye av. Jeg må også si mye nei til å være med på ting for å orke det jeg har mest lyst til.

Etter juleaften hadde egentlig Jonas min kjæreste og jeg bestemt oss for å reise bort en tur til Geilo, men været ser ikke så bra ut så vi måtte avbestille dette oppholdet. Så da tar vi isteden en tur etter nyttår når vær forholdene er bedre. Nå har vi ingen planer i romjulen. Ønsker alle en trivelig uke!

Velkommen til min nye blogg

Hei og velkommen til min nye blogg! 
Jeg har blogget mye tidligere, men har hatt en lang pause ifra blogg verden nå. Igår satt jeg å tenkte litt, å da fant jeg ut at jeg har lyst til å starte å blogge igjen. På min blogg kan du lese om mine utfordringer i hverdagen, hvordan leve ett godt liv med en usynlig skade. 
SONY DSC
Nå holder jeg på med design og gjøre bloggen min klar for oppstart. Kommer nærmere til hvem jeg er, når dette er ferdig, håper dere vil følge med på min blogg. Skal prøve å få ut ett innlegg allerede nå snart. Ha en fin start på mandagen, og legg meg gjerne til som venn. Hei og velkommen til min blogg verden. Mitt navn er Sara, jeg er en jente på 22 år som blogger fra Moss. Året 2012 forandret livet seg etter ett kraftig fall i hoppbakken, på min blogg kan du lese min historie og om livet etter ulykken. Vil også dele masse glede, ferie, vennskap, mitt liv nå osv. Følg min reise.

Følg meg på facebook
Legg meg til som venn