hits

Du er jo så ung...

Påminnelsen jeg ofte får om at jeg er ung er ingen god ide. Ja, jeg er ung. Jeg ble skadet da jeg var 16 år i en skihopp ulykke, nå er jeg 21 år.
Jeg vet dessverre ikke om jeg noen gang blir helt frisk igjen, jeg vet ikke om hodet mitt noen gang kan fungere som det gjorde før ulykken.
Det er tungt å dra ut når jeg ofte før høre denne setningen «du er jo så ung...». Jeg møter nye mennesker ofte på fester, trening, sykehuset, over alt!
Jeg prøver å bli mer åpen og klare å snakke om min situasjon, og ofte da detter setningen inn «du er jo så ung?». Ja jeg er ung! Men jeg er ikke frisk.
Til og med når jeg var på Sunnaas på rehabilitering i november 2016 fikk jeg høre det «du er jo så ung?» da brøt jeg ut i tårer. Tror de skjønte at det ikke var greit å si den setningen. Jeg trenger ingen påminnelse på at jeg er ung, jeg har en ervervet traumatisk hjerneskade, men jeg vet da hvor gammel jeg er.

Jeg vet at det kan være veldig vanskelig å forstå at man ikke skal nevne den setningen. For det kommer ofte automatisk uten at man tenker på hva man sier. Men hvis man tenker seg om så burde man forstå at dette faktisk sårer når man ble skadet i en så ung alder. Jeg har gått glipp av mye, og føler ikke at jeg har fått være ung sånn som alle andre.


  2 kommentarer på "Du er jo så ung..."

Postet av: VidarS
Ikke la den setning bety noe negativt, Sara.

Vend på den og med rak rygg svar med tydelig overbevisning «ja, takk og lov for at jeg er så ung? ja, da har jeg en fair sjanse til å bygge meg opp igjen til å leve så nært opptil det livet som kunne vært uten skaden min».

La den setningen bli ditt nye mantra når du har mørke stunder eller noen påpeker det, «FORDI JEG FORTSATT ER UNG SÅ KAN JEG?»

Du er ung, du er sterk, du er tilpasningsdyktig, du kan og du vil, og ikke minst, du har tiden på din side for å kunne bygge deg opp og realisere ditt fulle potensiale?

Men, kan det tenkes at den situasjonen du nå er i faktisk ville oppleves som mer begrensende om den hadde oppstått midtveis i livet? På et tidspunkt hvor kanskje en aktiv familiesituasjon med barn(?), en oppadgående karriere etc ville blitt satt på hold? Jeg vet det bare er en ren hypotetisk tanke, men poenget er at du ikke skal gjøre alderen din til noe negativt. At du er ung er IKKE negativt ? det er din store fordel ? så når noen sier det så tenk «YESS! Takk og lov for at jeg er ung!»

Og når det er sagt så finnes det slettes ikke noe som heter et «gunstig tidspunkt» å få en slik skade. Det er bare så meningsløst når sånt skjer og det gjør meg vondt i hjertet. Det er veldig beundringsverdig av deg, og jeg er veldig imponert, over hvordan du har valgt og fortelle historien din.

Hvis du synes jeg mangler totalt innsikt så håper jeg du kan være overbærende med meg :)
03.02.2017, 23:12
Postet av: Sandra Marie
hjelper ikke å være ung, når man er syk/skadet...

<3 <3 <3
09.02.2017, 23:39
URL: http://sanmb.blogg.no

Legg igjen en kommentar:

Navn:
Husk meg?
E-post:

Bloggadresse:

Kommentar:
Hei og velkommen til min blogg verden. Mitt navn er Sara, jeg er en jente på 22 år som blogger fra Moss. Året 2012 forandret livet seg etter ett kraftig fall i hoppbakken, på min blogg kan du lese min historie og om livet etter ulykken. Vil også dele masse glede, ferie, vennskap, mitt liv nå osv. Følg min reise.

Følg meg på facebook
Legg meg til som venn