Traumatisk hjerneskade - alkohol

Dette er ikke en god kombinasjon. Alkohol kan få negative konsekvenser, som man ikke hadde regnet med før man drar på den festen man har gledet seg til å være med på. Når man har fått en traumatisk hjerneskade, bør man helst holde seg litt mer unna alkohol enn hva man gjorde tidligere. Dette er noe jeg har lagt merke til fler ganger når jeg har vært på fester og har drukket litt for mye og ikke holdt meg til en type alkohol.

Det kan også bli litt frustrerende om det kommer masse mennesker under festen som ikke har vært der fra starten. Dette blir stressende, hjernen begynner å jobbe mer og mer og man blir litt frustrert da man ikke kjenner alle som kommer, og får masse spørsmål man ikke vil ha.
Det blir ofte satt samtaler som dreier seg om jobb, hobby og fritid. Og da kan man fort føle seg litt utenfor når man er syk og ikke klarer å jobbe.
Mine følelser kommer veldig fort frem når disse teamene skal komme frem midt i en fest, og da kan fort psyken bryte ut.  Da kan det være lurt å trekke seg unna disse situasjonene hvor disse samtale evnene oppstår. Eller bare si at man kan snakke om det senere, for man er i en litt annen situasjon når det gjelder jobb.

Alkohol endrer også hvordan man klarer sine følelser og atferd, og det forstyrrer tankeprosesser. Dette er effektene som ofte kommer hos mennesker som har lidd en traumatisk hjerneskade. Dette er noe jeg merker veldig mye til.

Man kan også oppfatte ting feil, en setning som kanskje bare er ment som noe godt eller tull kan man oppfatte som deprimerende. Det er ikke alltid like lett å forstå og tolke riktig. Da skjer det ofte at man kan bryte ut med ett sinne eller en sorg, for at man ikke har forstått riktig. Det sinne eller den sorgen man kan få da, kan være så ille at hele festen er ødelagt for kvelden, og da er det bare å gå hjem.
Dagen etter en fest begynner man ofte å tenke igjen hva som skjedde på festen. Hvorfor ble jeg sinna? Hvorfor ble jeg så lei meg? Hva var det egentlig som ble sakt og gjort? Ofte så kan man huske nesten akkurat hvordan det var, men ikke helt skjønne hvorfor sinne og sorgen brøt ut. Det som ble sakt og gjort var jo bare ment godt, kanskje noen bare skulle tulle litt som man ofte gjør på fester.  

Det er ikke alltid like lett å klare å holde seg inn i samtalene som det prates om, man detter mye fortere ut og kan gjennta seg ett par ganger formye. Da kan man fort bli oppfattet som mer full enn hva man er. Det er ikke alltid like lett å gjøre seg forstått heller... 

Legg gjerne igjen en kommentar med tips eller spørsmål, gjerne deres oppfatning også.
 


  3 kommentarer på "Traumatisk hjerneskade - alkohol"

Postet av: liveterherlig93
alkohol er ikke viktig i livet:) skjønner ikke folk som ikke klarer seg uten jeg
16.01.2017, 13:58
URL: http://liveterherlig93.blogg.no
Postet av: mairho
Helt sant dette her! I og med at jeg er psykisk syk reagerer jeg ikke særlig bra på alkohol, det er iallefall ikke like gøy som for et par år siden! Det kommer ofte ubehagelige spørsmål om jobb, og ikke minst angstanfall i folkemengder der jeg ikke kjenner noen. Jeg har også valgt å holde meg litt unna :-)
17.01.2017, 18:24
URL: http://mairho.blogg.no
Postet av: Sara Gunnerud
mairho: Det er så trist at dette skal ramme oss unge... men vi må bare prøve å gjøre de beste tingene ut av det og stå på og jobbe med oss selv <3
17.01.2017, 23:21
URL: http://saragu.blogg.no/

Legg igjen en kommentar:

Navn:
Husk meg?
E-post:

Bloggadresse:

Kommentar:
Hei og velkommen til min blogg verden. Mitt navn er Sara, jeg er en jente på 22 år som blogger fra Moss. Året 2012 forandret livet seg etter ett kraftig fall i hoppbakken, på min blogg kan du lese min historie og om livet etter ulykken. Vil også dele masse glede, ferie, vennskap, mitt liv nå osv. Følg min reise.

Følg meg på facebook
Legg meg til som venn

hits