Presentasjon om meg selv

Jeg har nylig blitt skrevet ut av Sunnaas sykehus, jeg var der fra 1.November-2.Desember på en avdeling som heter Kress. Dette var ett opphold hvor jeg møtte mange andre mennesker med de samme problemene jeg har fått etter jeg pådro meg min ervervet hjerneskade. På dette oppholdet lærte jeg mye om hjerneskader, og hva som er vanlig at man sliter med etterpå. Og alt jeg har merket etterpå har heldigvis vært normalt, noe jeg har vært redd for at det ikke skulle være. Det har vært vanesklig årene etter min ulykke, det har vært mye å jobbe med, og jeg har fortsatt ikke helt klart å kjenne meg selv helt ennå. 
Heldigvis har jeg god venner rundt meg, familie, og en veldig god og støttende kjæreste som hjelper meg mye og sier ifra hvis han merker at jeg går litt for langt, som kan skje ofte da jeg plutselig kan begynne å tenke, og da kan humøret rulle rundt.
Når jeg var på Sunnaas nå fikk jeg en oppgave om å lage en presentasjon om meg selv som jeg skulle holde for de annsatte på avdelingen jeg var på. Jeg satt meg ned å skrev litt kort om hva jeg sliter med, hva som har skjedd med meg, hvilken skader jeg fikk. Dette vil jeg dele med dere. (foto: Jonas Ryden)

Hva har skjedd med meg?
I januar 2012 var jeg i Trøgstad på hopptrening. Treningen gikk veldig bra helt til jeg skulle ta mitt siste hopp og kline til ved hoppkanten.
Jeg var veldig uheldig og landet på hodet, noe som medførte en hjerneskade da jeg landet på hodet og rullet ned unnarennet.
Jeg fikk fler hjerneblødninger i hodet, som både rammer venstre, høyre og front av hjernen.

Hvilke skader fikk jeg?
Skadene jeg fikk etter ulykka ville jeg ikke tro på de første årene etter ulykken. Jeg ville tilbake til skolen, venner, trening og gjøre de normale hverdagstingene.
Det var veldig vanskelig å skjønne hvilke skader hjerneblødningene hadde medført, det var vanskelig å lese i sykehus skrivene at jeg hadde fått en hjerneskade.
Jeg ser jo så fin ut, hvem kunne tro at jeg hadde en hjerneskade?
Hjerneskaden jeg har fått har medført mange skader som jeg sliter med daglig.

- Jeg sliter med søvn, dette er mest når jeg må venne meg til en ny plass, ny seng, nytt rom. Kroppen min og hodet venner seg ikke så lett til nye områder hvor jeg skal sove.

- Jeg kan noen ganger ha vanskeligheter med å forstå hva som blir skrevet, for eksempel på facebook, og meldinger. Der kan jeg fort oppfatte noe annet enn hva som egentlig er det konkrete. Altså jeg misforstår lett. Dette medfører at følelsene kommer lett inn i bildet og jeg svarer for fort.

- Jeg blir fortere sliten.

- Jeg er veldig var på lyder, dette gjør noe med at konsentrasjonen min er svekket.

- Jeg har mye smerter i hodet, både på venstre og høyre side. Som oftes er det en side om gangen. Har sjeldent smerter ved begge sider samtidig.
Disse smertene jeg har i hodet, de gjør også til at jeg blir veldig sliten i kroppen og trenger mye hvile.

- Jeg trenger mer søvn enn hva jeg gjorde før, så 1 eller 2 powernaper daglig er ett must.

Hvordan er Situasjonen nå og fremover?
Jeg har blitt bedre, og skal fortsette å jobbe for å bli bedre. Jeg har kommet meg godt i gang med trening, og vil si at jeg er i fysisk god stand.
Fremover nå ønsker jeg å jobbe mer med det psykiske. Jeg vil klare å kontrollere følelser bedre, gjøre de tingene som gjør meg glad i hverdagen (trening, modell jobbing, være med venner, kjæreste, familie og reise på ferie).
Ønsker også å lære mer om hjerneskader fremover, for å forstå litt mer om hvordan ting sitter sammen, og hva jeg kan gjøre for å leve ett best mulig liv fremover.
Og når jeg har lært mer om meg selv, min hjerneskade, fått livet mer på plass, så er det mulig at jeg har lyst til å holde foredrag på skoler, og evt der de vil lære om hvordan ett liv kan bli snudd på hodet.

Nå ligger det en søknad om ung uføre inne hos nav som ble sendt i sommer. Jeg ønsker at den snart er ferdig avklart. Da vil det bli enkere for meg å jobbe med målene mine, jobbe med meg selv, og jobbe for å få en best mulig hverdag. 


  6 kommentarer på "Presentasjon om meg selv"

Postet av: liveterherlig93
fint og bli bedre kjent :)
06.12.2016, 11:04
URL: http://liveterherlig93.blogg.no
Postet av: Marie Fredriksen
Hei! Så utrolig trist å lese, men bra du er på bedringens vei og fått kommet deg hjem. Stå på! Blir spennende å følge deg<3
06.12.2016, 11:09
URL: http://fredriksenmarie.blogg.no
Postet av: Victoria Larsen
Håper du får en fin Tirsdag :-)
06.12.2016, 14:10
URL: http://viccctoria.blogg.no/
Postet av: karianneweberb
Stå på!
06.12.2016, 14:14
URL: http://karianneweberb.blogg.no/
Postet av: Seline Ekelund
Stå på, fineste Sara <3
06.12.2016, 21:09
URL: http://selineekelund.blogg.no
Postet av: Stella Kolstad
Hei, jeg ville bare si at jeg tenker på deg - og "føler med". Det virker sykt plagsomt å havne i en skade, å så alvorlig. Jeg har selv gått i stuping / og går i stuping - og det er også en ekstremt stor risiko egentlig for hodet. Det kan skape store skader å lande i vannet fra høye høyder, og kan ende opp med å revne involler og denge hodet i brettet. Jeg forstår overraskelsen du har gått igjennom. Og delvis hvordan du nå må tilpasse deg! Jeg begynte å få hallusinasjoner da jeg var 17, antakeligvis var det av inspirasjon ELLER hjerneblødning av stupingen. Jeg er nå på vei til å undersøke om det er hjerneblødning eller om det er inspirasjon. Men du bør være obs på at det kanskje kan utvikle klarhørsel og klarsyn evt. hallusinasjoner hvis du ikke tror på at det er klarhørsel. Hjerneblødning kan nemlig gi hallusinasjoner. Ville bare kommentere dette og håper at du får det beste ut av livet ditt som du kan få! Jeg forstår så godt at det er viktig at du får det du har behov for! Håper du gjør det!
08.12.2016, 02:35
URL: http://jippismile.blogg.no

Legg igjen en kommentar:

Navn:
Husk meg?
E-post:

Bloggadresse:

Kommentar:
Hei og velkommen til min blogg verden. Mitt navn er Sara, jeg er en jente på 22 år som blogger fra Moss. Året 2012 forandret livet seg etter ett kraftig fall i hoppbakken, på min blogg kan du lese min historie og om livet etter ulykken. Vil også dele masse glede, ferie, vennskap, mitt liv nå osv. Følg min reise.

Følg meg på facebook
Legg meg til som venn

hits