hits

Om meg - dagen livet ble snudd på hodet

Hei, jeg er en jente født 1995, bor i Moss. Jeg har valgt å starte å blogge igjen for å dele mer av min hverdag og mitt liv som ble snudd på hodet 31.01.2012 når jeg var 16 år gammel. Det som skjedde denne datoen kunne jeg aldri ønsket at skulle skje... (advarer mot sterke bilder lengre ned).

Jeg var en aktiv skihopper, startet når jeg var 9 år gammel. Det var livet mitt, det var alt for meg. 31/1-12 kjørte pappa og jeg ifra Moss for at jeg skulle trene i Trøgstad før rennet jeg skulle delta på helgen etter. Treningen gikk kjempe bra, jeg hoppet langt og fint. Så jeg bestemte meg for å ta ett siste hopp og kline ennå mer til på hoppkanten, dette gikk galt. Hva som skjedde vet jeg egentlig ikke, men jeg tror jeg fikk/tokk en sats i fra tærende og snurret rundt, havnet rett på hodet, og rullet ned unnarennet som har ett K punkt på 52 meter. 

Jeg var bevistløs, jeg ble helt borte, og kan ikke huske noen ting. Helikopteret kom fra Ullevål og fraktet meg inn på sykehuset hvor jeg ble lagt i respirator med en trykkmåler som de satt inn i hjernen min. Lå i respirator i 1 døgn før jeg våknet opp. Lå på Ullevål i 1 uke før jeg ble fraktet videre til Sunnaas for rehabilitering. Jeg husker ingenting fra den første uken, og lite fra den 2. uken. 

Skaden jeg fikk etter dette fallet i hoppbakken var 3 indre hjerneblødninger, og 1 blødning på øyet. Det tokk lang tid for meg å skjønne at jeg ikke var frisk, det tokk lang tid for meg å forstå hva som hadde skjedd. Jeg husker godt at jeg maste om å komme hjem når jeg lå på Sunnaas, men de ville holde meg igjen for jeg var ikke frisk. Når jeg kom hjem dro jeg tilbake til skolen, og prøvde å gjøre de normale tingene som jeg hadde gjort før... klarte jeg det? Nei... Hodet mitt klarte ikke å fungere, kroppen min hang ikke med, jeg ble sendt hjem fra skolen fler dager på rad, jeg ble for sliten. 

Dagene mine ble snudd opp ned, livet mitt begynte på nytt, jeg skjønte ikke hva som skjedde, det er fortsatt tungt og vanskelig å forstå, jeg må leve med en ervervet hjerneskade for resten av livet, jeg må lære meg å leve med det, jeg må lære meg å snakke om det sånn at andre kan forstå. 

Mer om min ervervet hjerneskade, mitt liv og hvordan jeg lever nå er noe jeg vil dele med dere fremover. Håper dere har fått ett lite innblikk i hva bloggen min vil handle om etter å ha lest dette. Idag ser jeg helt fin ut, har noen arr i ansiktet, men de er så små så man ser det ikke. Det er en utfordring å se frisk ut, og å måtte forklare seg hele tiden.  Ønsker alle en god mandag! 


  12 kommentarer på "Om meg - dagen livet ble snudd på hodet"

Postet av: Siri Rønneberg
Fin blogg, Sara, jeg følger deg.

Klem Siri
05.12.2016, 14:31
Postet av: liveterherlig93
trist og lese:/<3
05.12.2016, 15:04
URL: http://liveterherlig93.blogg.no
Postet av: morsmiddag
Det var trist at du som er så ung skal ufør, håper inderlig at du kan bli bedre med tiden. Men du virker som en tøffing som har det som skal til, stå på. <3
05.12.2016, 16:12
URL: http://www.morsmiddag.blogg.no
Postet av: tepausen
Klem
05.12.2016, 18:55
URL: http://tepausen.blogg.no
Postet av: Seline Ekelund
Du er en utrolig sterk person, Sara!! <3
05.12.2016, 21:06
URL: http://selineekelund.blogg.no
Postet av: vestfroken
Wow. Bra du overlevde. Jeg kan tenke meg det er utfordringer å leve med alvorlige skader som andre ikke ser. Jeg gikk livet litt snudd av andre helseproblemer. Livet er ikke lett alltid! Fin blogg. Klem
05.12.2016, 23:29
URL: http://vestfroken.blogg.no
Postet av: Jeanette
Velkommen i bloggverden. Dette var en tøff historie du har delt m oss. Du er jammen tøffere en toget. Lykke til videre. Gleder meg til å lese mer
Postet av: Janne
Dette var helt forferdelig hjerteskjærende å lese :((
06.12.2016, 00:39
URL: http://myonlinediaryy.blogg.no
Postet av: vorden
Det var trist og lese. Du er veldig sterk <3
06.12.2016, 02:04
URL: http://vorden.blogg.no/
Postet av: Minunate
God klem ♥♥
06.12.2016, 23:07
URL: http://minunate.blogg.no/
Postet av: MinsteBror
HEI!

Tøfft og brutalt å lese om det som hendte deg.

Stå på -

på din måte -

i ditt tempo.

Du har masse å bidra med :-)

Du er flink til å skrive og formidle.

Du er med å vise verden

at alle kan

bety en positiv forskjell.

LYKKE TIL VIDERE :-)

GOD SOMMER!
05.07.2017, 08:34
URL: http://hjemveien.blogspot.no
Postet av: Sara Gunnerud
MinsteBror: Tusen hjertlig! Jeg prøver i så fall, så håper jeg klarer å komme med noe posetivt ut av det, men er ikke lett å sitte å skrive. Så har blitt en lang blogg pause nå. Men skal prøve å komme tilbake igjen snart, for å holde bloggen litt oppdatert.
God sommer!
05.07.2017, 23:07
URL: http://saragu.blogg.no/

Legg igjen en kommentar:

Navn:
Husk meg?
E-post:

Bloggadresse:

Kommentar:
Hei og velkommen til min blogg verden. Mitt navn er Sara, jeg er en jente på 22 år som blogger fra Moss. Året 2012 forandret livet seg etter ett kraftig fall i hoppbakken, på min blogg kan du lese min historie og om livet etter ulykken. Vil også dele masse glede, ferie, vennskap, mitt liv nå osv. Følg min reise.

Følg meg på facebook
Legg meg til som venn